Espoon VKK vieraili eduskunnassa

2.6.2022

Espoon VKK:n hallitus vieraili eduskunnassa 2.6 ja turvatarkastuksen jälkeen James Hirvisaari otti meidät vastaan klo 13.

Kierroksemme alkoi aulasta ja James esitteli eduskunnan esitteet ja esitteen aloitus sivulla heti eduskunta toteaa, että valta kuuluu kansalle! Tässä tilassa kulki myös eduskunnan kuuluisa, Paternoster eli isämeidän hissi.

Tämän jälkeen alkoi kierroksemme ja kiersimme Jameksen johdolla kaikki kerrokset ja portaikot läpi ja tämän kyseisen marmori on tuotu Italiasta.

Kävimme laajasti läpi eduskuntaa, kiersimme katsomassa patsaat sekä arkkitehtien pienoismallit
eduskunnasta ja uudesta eduskunnan lisärakennuksesta.

Ano liittyi seuraamme lounaalla ruokalassa, jossa kuvaaminen oli kielletty. Käteisen rahan käyttö aiheutti ravintolassa pienen kaaoksen ja vaihtorahaa jouduttiin hakemaan jostain vähän pidemmältä. Tämän jälkeen kävimme vielä kerrosta ylempänä kahvilla, josta matkamme jatkui kohti Anon työhuonetta.

Valtakunnansali ja muutama hieno käytävä ohitettiin , ennen työhuonetta, joka oli hyvinkin maltillinen ja kompakti. Tämän jälkeen meille oli varattu neuvottelu huone, jossa kävimme läpi puolueen asioita ja tilaa, sekä tulevia eduskunta vaaleja.

Kokouksen jälkeen siirryimme seuraamaan eduskunnan kyselytuntia. Jossa Ano piti hyvän puheenvuoron, tiedustellen hallitukselta, että miksi Suomi myy viljaa sekä raaka öljyä varmuusvarastoistaan maailmalle? Ihan kun Suomea ei uhkaisi sama globasli puutos aika.