Miksi hallitus ei kumoa sotehenkilöstön rokotepakkoa?

7.2.2022

Pauli Liikala

Hallitus purki keskiviikkona 2.2.2022 osan koronarajoituksista ja päätti luopua koronapassista, koska sillä ei ole enää merkitystä terveysturvallisuuden näkökulmasta. Koska kahdesti tai useammin rokotettu voi tartuttaa muita henkilöitä, niin miksi sotehenkilöstöltä vaaditaan edelleen koronapassia?

Soteuudistuksen keskeisimpiä tavoitteita on ollut sotepalveluiden saatavuus ja saavutettavuus. Nyt hallitus on omilla toimenpiteillään vaarantamassa soteuudistuksen keskeisimmät tavoitteet!

Hallituksen on nyt aika ottaa lusikka kauniiseen käteen ja laatia uusi koronastrategia. Se alkaa poistamalla koronavirustauti yleisvaarallisten tartuntatautien joukosta, jolloin kaikki siihen perustuvat poikkeuslait ja muut määräykset menettävät merkityksensä.