Skandaali: Suuret puolueet sopivat aluevaalien paikkajaosta jo 22.9.2021!

1.2.2022

Länsi-Uudenmaan aluevaltuuston paikkajakoneuvottelut kriisiytyivät heti kokouksen aluksi, kun kävi ilmi, että paikkajaosta olikin käytännössä sovittu suurten puolueiden salaisella kassakaappisopimuksella jo 22.9.2021!

Paikkojen jakomallista ja jopa kiellosta teknisistä vaaliliitoista pienten ryhmien kanssa oli sovittu niin, että valta varmasti päätyy suurten puolueiden, ennen kaikkea kokoomuksen käsiin. Kristillisdemokraatit, Liike Nyt ja VKK oli jätetty kassakaappisopimuksen ulkopuolelle ja ilmeisesti juuri näiden ryhmien nousua vastuupaikoille mm. aluehallitukseen salaisella sopimuksella haluttiin estää.

31.1.2022 oli synkkä päivä suomalaiselle demokratialle ja päätöksenteon läpinäkyvyydelle!

Reformi-studio julkaisi blogissaan alkuperäisen kassakaappisopimuksen.

Tässä Iltalehden uutinen aiheesta.

Alla olevissa kuvissa Espoon Valta Kuuluu Kansalle ry:n, Espoon Liike Nytin ja Espoon Kristillisdemokraattien yhteinen tiedote asiasta.