VKK:n Aluevaaliehdokkaan esittely

Helena Tanaka

Älä mieti mitä sinusta tulee, vaan kysy itseltäsi: “Millaisen tulevaisuuden haluat lapsillesi?”. Sinun äänesi voi muuttaa lastemme tulevaisuuden.

Helena Tanaka

Taloussihteeri, 40v

Espoo

Älä mieti mitä sinusta tulee, vaan kysy itseltäsi: “Millaisen tulevaisuuden haluat lapsillesi?”. Sinun äänesi voi muuttaa lastemme tulevaisuuden.

Olen 40-vuotias nainen, joka on syntynyt Jakartassa, Indonesian pääkaupungissa.
 
SOTE-uudistuksella tulee olemaan iso merkitys koko Suomen asukkaille. Päättäjät ohjaavat, mihin suuntaan yhteiskuntamme menee. Työssäni taloussihteerinä, olen tekemisissä päivittäin SOTE-laskujen maksuissa, joten tiedän miten voin vaikuttaa SOTE-uudistuksen päätöksenteossa.
 
Olen halpatyövoimaa vastaan. Minusta Suomessa on lukuisia työttömiä suomalaisia ja maahanmuuttajia, miksei hoideta heille ensin työpaikkoja? Tiedän henkilökohtaisesti, ettei kyse ole aina laiskuudesta, vaan mahdollisuuksien puutteesta. Maahanmuuttajien on ilmeisen hankala saada palkallista työpaikkaa.
 
Meillä on korkea veroprosentti. Kansalaisille pitäisi jäädä ansaitusta palkasta enemmän rahaa käteen. Verotus on kohtuuton! Lähdetään jo pelkästään Yle-verosta ja kirkollisveroista, joiden pitäisi olla vapaaehtoisia. Maakuntaveron uskon olevan epäreiluin pienille kunnille, joissa palvelutaso on erilainen kuin isoimmissa kaupungeissa.
 
Ei ole reilua, että pikkukuntalainen joutuu maksamaan erilaisesta palvelutasosta samaa veroa kuin suurkaupunkilainen. Tästä syystä maakuntavero pitää hylätä ajatuksena heti alkuunsa. Kunnallisvero pysykööt ja kunnat itse määritelkööt, kuinka paljon yhteiseen kassaan maksetaan.
 
Kuntien pitää järjestää omat palvelut lapsiperheille, mielellään vähentäen yksityssektorin tilauksia. Hätämajoitukset, asumispalvelut ja muut sellaiset pitäisi hoitaa kaupungin oman vuokra-asuntotuotannon kautta.
 
Vaaliteemat:
1. Järjestetään julkisen sektorin menot tärkeysjärjestykseen! Turhat menot pois ennen uusia veroja!
2. Turvallisuuspalvelut; palo- ja pelastustoimen toimivuus taattava kattavasti.
3. Lapsiperheen hyvinvointipalvelut säilytettävä joka kunnassa.
 
Toivon, että koko Suomen hyvinvointi pysyy koronaa edeltävällä tasolla ja pystymme jatkamaan elämää normaalisti, ilman koronavouhotusta. Jokainen päättäkööt itse omasta kehostaan. Pakkorokotuksille selvä EI. Pidetään huolta itsestämme ja kunnioitetaan toisiamme.
Helenaa voit äänestää aluevaaleissa numerolla 20.