VKK:n Aluevaaliehdokkaan esittely

Anja Purhonen

Terveys kuuluu kaikille. Ei tehdä siitä bisnestä. Täydellä sydämellä kansalaista ja ammattilaista kuunnellen, hyvinvointisi puolesta!

Anja Purhonen

Projektipäällikkö, 57v

Espoo

Terveys kuuluu kaikille. Ei tehdä siitä bisnestä. Täydellä sydämellä kansalaista ja ammattilaista kuunnellen, hyvinvointisi puolesta!

Olen 57-vuotias, pitkään sosiaali- ja terveysalalla työskennellyt ammattilainen. Minulla on työkokemusta niin hammashoitajan, sairaanhoitajan, kätilö- terveydenhoitajan kuin työterveyshoitajankin tehtävistä. Lisäksi olen suorittanut ammatillisen opettajan tutkinnon sekä johtamisen erikoisammattitutkinnon. Korkeakouluopintojen jälkeen olen toiminut esihenkilönä ja kouluttajana mm. Apotissa.
 
Tällä hetkellä toimin Sote-alan kehittämistehtävissä projektipäällikkönä.
 
Vaaliteemani ovat:
 
1) Saatavuus, oikea-aikaisuus sekä jatkuvuus
Palvelujen tulee olla asukkaiden tarpeisiin vastaavaa ja oikea-aikaista. Kehittämällä asiakasohjausta, palveluketjuja sekä ammattiryhmien välistä yhteistyötä, voidaan merkittävästi sujuvoittaa toimintaa. Ennen kaikkea mielenterveyspalveluja tulee selkeyttää helposti saavutettaviksi ns. matalan kynnyksen palveluiksi. Tällä hetkellä tilanne on kestämätön.
 
2) Ennaltaehkäisy ja ennakointi
Kaikessa toiminnassa painopistettä tulee siirtää ennaltaehkäisyyn sekä ennakointiin palveluiden saavutettavuuden parantamisen ohella. Asukkaiden kokonaisvaltainen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen näkökulma tulee näkyä kaikissa sote-palveluissa. On paljon kustannustehokkaampaa ennaltaehkäistä asukkaiden sairauksia ja pahoinvointia ajoissa, kuin korjata jo pitkälle edenneitä ongelmia. Ikäihmisten kotihoitoa tulee kehittää vastaamaan kysyntää. Tällä hetkellä kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa.
 
3) Sosiaali- ja terveysala tulee saada vetovoimaiseksi työpaikaksi ammattilaisille
Terveysalan ammattilaisten arvostaminen lähtee asianmukaisilla palkankorotuksilla, ei pelkillä puheilla. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla yksin asuva lähihoitaja ei tule kunnolla toimeen enää peruspalkalla.
Lisäksi palvelupolkuja ja työprosesseja kehittäessä on kuunneltava tarkalla korvalla ammattilaisten kokemuksia käytännön asiakastyöstä. Alan kehittäminen alkaa aina ammattilaisia ja asiakkaita kuunnellen!
Anjaa voit äänestää aluevaaleissa numerolla 13.