Kansanilta 2.12.2021

5.12.2021

Espoon VKK ry piti 2.12.2021 taas tuttuun tapaansa torstaisen Kansanillan. Tällä kertaa sijaintina oli Entressen kirjaston Sininen huone Espoon keskuksessa hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Meillä oli ovella jonoa jo hyvissä ajoin, tulijoita oli Lohjalta, Espoosta, Vihdistä sekä Kirkkonummelta. Nipinnapin mahduimme varattuun tilaan, sillä saapuneita oli enemmän kun osasimme odottaa 🙂

Espoon jäseniltoihin on aina kaikki olleet tervetulleita ja olemme iloisia saadessamme tutustua VKK väkeen yli kuntarajojen. Upeaa yhteisöllisyyttä!

Alussa pidimme esittelykierroksen, jossa jokainen sai kertoa itsestään sen mitä halusi, ja moni kertoikin pitkän kaavan kautta: esittelykierros kesti tunnin! Monenmonta osaajaa, eri alan asiantuntijaa vahvuudestamme löytyykin.

On aina ilahduttavaa – ja toisaalta myös surullista huomata, miten yhteinen asia ja huoli yhdistää. Kunpa emme eläisi näin huolestuttavia, pelottavia ja lainvastaisia aikoja! Ehkä suurimpana huolenaiheenamme on se, ettei Suomen hallitus noudata perustuslakia, ja toki myös EU:n valta Suomen asioihin puhututti paljon. Fixitistä kävimme pitkää keskustelua ja leikkimielinen käsiäänestys EU-erosta ei tainnut yllättää ketään: olimme siitä yksimielisiä.

Kansanillassa saimme myös monta uutta ehdokaskandidaattia aluevaaleihin sekä muutaman jäsenhakemuksen Espoon paikallisyhdistykseen. Hallitus käsittelee nämä kokouksessaan pikimmiten.